Vioprint en Mebes slaan handen in elkaar

Vioprint en Mebes slaan handen in elkaar

Voor een gemeenschappelijke klant in de voedingsindustrie hebben Vioprint en Mebes de handen in elkaar geslagen en is de REA JET HR printer geïntegreerd in een HERMA etiketteermachine.

Sven Moris (zaakvoerder Mebes bvba): “Mebes is sinds 12 jaar Belgisch dealer en servicepunt van Herma Etikettiermaschinen GMBH. De laatste jaren zijn we geëvolueerd naar een aanbieder van totaalprojecten. We tekenen in 3D, we programmeren PLC’s en bouwen zelf ook complete machines. Zo ontwikkelden we recent een eigen Print & Apply systeem waarin we vele Herma componenten gebruiken. Integraties van printsystemen is een van de zaken die we voor onze klanten realiseren. We hebben in het verleden vele thermal transfer printers en continuous inkjet printers geïntegreerd. De laatste jaren zagen we een sterke evolutie naar onderhoudsvrije printsystemen zoals CO2 laser printers. Voor een klant uit de voedingsindustrie, hebben we nu ook een REA JET HR printer, gebaseerd op HP technologie, met succes geïntegreerd. Ik ben sterk onder de indruk van de resultaten. De print met de REA JET HR is haarscherp, het instellen is zeer gemakkelijk en het systeem is volledig onderhoudsvrij. Wij raden elke klant, die enkel een lotcode en een vervaldatum moet printen op een etiket, aan om dit systeem mee in overweging te nemen.”

Over de integratie in de Herma machine:

Mebes ontwikkelde een verschuifbare steun voor de printkop zodat de printpositie vrij ingesteld kan worden in hoogte en breedte. De printer krijgt een startsignaal via de etiketteermachine. In de etiketteermachine kan er gekozen worden om met of zonder printer te werken. Als “werking met printer” geselecteerd wordt, verwacht de etiketteermachine een “system ready” signaal van de printer. De montagesteunen voor zowel de REA controller als de REA printkop werden in 3D uitgetekend en worden als standaard in het verkoopgamma van Mebes opgenomen. De elektrische integratie gebeurt door een separate module van REA in de elektriciteitskast van Mebes.