Investeer in de toekomst met OCS

Investeer in de toekomst met OCS

Vioprint en OCS: succesvolle tandem voor Benelux en het noorden van Frankrijk

Vele farmaceutische producenten of farmaceutische loonverpakkers staan voor een groot dilemma bij de selectie van een competente partner voor serialisatie.  De impact van de implementatie van serialisatie, en misschien later aggregatie, op hun organisatie is niet te onderschatten en de verwachtingen zijn vaak hooggespannen.  Het management verwacht een zo laag mogelijke impact op de efficiëntie van de lijnen, het productiepersoneel verwacht een zo vlot mogelijk bedienbare machine, IT verwacht een vlotte uitrol van de IT infrastructuur en de kwaliteitsafdeling verwacht vanaf dag 1 een feilloze productie van serienummers met een datamatrix code die aan alle eisen voldoet en nog liefst een zo hoog mogelijke grading haalt.  Om dit te bewerkstelligen, is het zaak in zee te gaan met een competente partner waarmee u beslagen ten ijs komt.

Bij Vioprint en OCS staat kwaliteit centraal, niet enkel de kwaliteit van onze machines, maar ook van onze dienstverlening.  Deze kwaliteit waarborgen wij op volgende manier:

   • Praktijkervaring: OCS heeft wereldwijd meer dan 600 Track & Trace projecten gerealiseerd, daarmee is OCS een van de grootste aanbieders op de markt.
   • OCS en Vioprint bieden u een totaaloplossing inclusief transportsysteem, printsysteem en camerasysteem zodat u slechts één centraal aanspreekpunt hebt.  U krijgt ook slechts 1 technicus over de vloer in plaats van verschillende technici voor alle ingebouwde componenten wat bij de meeste andere suppliers het geval is.
   • OCS en Vioprint zijn gekend voor hun excellente dienstverlening: Wij beschikken over een toegewijd team van specialisten die zich uitsluitend focussen op Track & Trace projecten.  Wij bieden onze klanten gratis remote service aan en mits het afsluiten van een service-overeenkomst, garanderen wij service ter plaatse binnen de 24 uur.
   • OCS is wereldwijd aanwezig via eigen kantoren of via lokale distributeurs
   • OCS is een private onderneming die door de eigenaar/oprichter geleid wordt.  Dat laat ons toe om kort op de bal te spelen.
   • Bij OCS worden maar liefst 85 % van alle componenten in eigen huis gemaakt.  Enkel zo kunnen wij de beste kwaliteit en een lange beschikbaarheid van spare parts waarborgen.  Zo beschikt OCS over haar eigen CNC-afdeling en elektronica-afdeling.
   • De productie van OCS is gecentraliseerd in Kaiserslautern.  Daar zitten zowel engineering als productie en assemblage onder 1 dak zodat er korte lijnen ontstaan.  In Kaiserslautern werken in totaal om en bij de 500 mensen.
   • OCS is GS1 solution provider bij GS1 Duitsland en ook voting member bij het GS1 Global Healthcare Solution Provider Network.  Via die weg werken wij samen met de grootste farmaceutische producenten en kunnen wij snel reageren op relevante voorschriften en veranderingen met betrekking tot serialisatie en aggregatie op mondiale schaal.
   • OCS en Vioprint zijn branchekenner.  De weeg- en inspectiesystemen van OCS Checkweighers gelden al meer dan 20 jaar als een betrouwbare standaard in productielijnen bij de meest toonaangevende producenten in de farmaceutische industrie.
   • Als lid van de Open SCS werkgroep, is OCS voorvechter van een open en gestandaardiseerde interface van serialisatiesystemen met bovenliggende 3rd en 4th level systemen.  OCS en Vioprint pleiten voor een betere industriestandaard in plaats van het gebruik van vele individuele oplossingen die allemaal op hun eigen eiland zitten wat leidt tot dure, tijdrovende en complexe integraties.  De kunstmatige afhankelijkheid die sommige leveranciers van serialisatie-oplossingen creëren leidt ons insziens vroeg of laat tot gevaarlijke beschikbaarheidsproblemen.  Elk farmaceutisch bedrijf moet volgens ons onafhankelijk en vrij kunnen zijn met betrekking tot de keuze van haar equipment.
   • OCS heeft een uniek software concept uitgedacht dat we ConfigureFast noemen en dat ervoor zorgt dat de operator via 1 centraal touch panel alle subcomponenten kan bedienen zonder dat hij/zij geschoold moet worden op camerasystemen of printsystemen.  Dit bespaart enorm veel tijd in productie en haalt veel complexiteit uit de machine.  Daarmee leveren wij de meest bedienervriendelijke software in de markt.
   • OCS bouwt de meest compacte systemen in de markt.  Op een footprint van 1.800 mm levert OCS een machine die zowel printing en cameracontrole als tamper evident labelling en checkweighing integreert.
   • OCS bouwt geniale mechanische oplossingen.  Zo beschikt OCS over een uniek transportsysteem met high grip riemen voor een stabiele codering.  Alle machines van OCS zijn verder servo-aangedreven voor de hoogste precisie en de beste score op vlak van onderhoudsvriendelijkheid.
   • OCS beschikt over een gestandaardiseerde XML-interface voor communicatie met 3rd level systemen.

Hebben bovenstaande argumenten u overtuigd?  Wij gaan graag met u een persoonlijk gesprek aan over uw verwachtingen in de uitvoering van de roll-out van uw serialisatie- of volledig track & trace project.  Neem contact met ons op via onderstaande gegevens en kom eens praten met het Vioprint team.

Vioprint bvba
Contactpersoon: Bram Leys
Lindenhoeve 32
B-2350 Vosselaar
T: +32 (0) 14.43.00.43
E: info@vioprint.be