Anda Sauces investeert in Herma etiketteermachine met REA JET HR printer

Anda Sauces investeert in Herma etiketteermachine met REA JET HR printer

Over Anda Sauces:

Anda Sauces is een Belgische sauzenfabrikant gespecialiseerd in de productie van koude sauzen voor de horeca. Anda Sauces produceert kleinschalig maar legt de focus op de hoge kwaliteit door te werken met uitsluitend natuurlijke grondstoffen en verse ingrediënten.

Nieuwe Herma etiketteermachine met REA JET HR printer voor printing lotcode en vervaldatum:
Jeroen Vandenwyngaert (technisch manager Anda Sauces): “De focus ligt bij ons te allen tijde op de levering van producten van een excellente kwaliteit. Dat geldt in eerste instantie natuurlijk voor de sauzen an sich, maar dat geldt ook voor alles wat erbij komt kijken zoals onder andere de verpakking. Het correct, goed gepositioneerd en zonder rimpels aanbrengen van onze etiketten is daarbij essentieel. Onze sauzen worden veelal verkocht aan frituren, snackbars en broodjeszaken. Daar staan de sauzen op de toog en in het zicht van de klanten. Dan kunnen wij het ons niet permitteren dat het etiket er niet piekfijn uit ziet. Het moet strak zijn en mooi ogen. We hebben op verschillende beurzen gekeken naar aanbieders van etiketteermachines en hebben uiteindelijk gekozen voor de firma Mebes. Zij zijn verdeler van het Duitse merk Herma Etikettiermaschinen. We zagen duidelijke verschillen in bouwkwaliteit ten opzichte van hun concurrenten. Alle motoren waren servo-aangedreven, de tegendrukrollen en andere delen die in contact komen met de etiketten zijn van een degelijke kwaliteit en bovendien merkten we dat de know-how van de mensen van Mebes op een zeer hoog niveau zat. Ze hebben ons zeer goed geholpen met het design van onze machine. Alles werd in 3D uitgetekend waarna we de kans hadden om nog zaken te wijzigen. Zelfs de kleinste details werden op voorhand besproken en er zijn dan ook geen verrassingen gekomen na de installatie. We halen de afgesproken snelheden en de gewenste kwaliteit.”

Advies voor printer van Vioprint:
“Op advies van de mensen van Mebes, hebben we op de nieuwe etiketteermachine een REA JET HR printer geïnstalleerd van Vioprint. We hadden geen ervaring met deze toestellen maar hebben dat advies ter harte genomen. Mebes had deze toestellen al eerder geïnstalleerd en heeft de printer ingetekend in de etiketteermachine. De integratie is heel degelijk gebeurd. Alle steunen werden gemaakt uit inox of geanodiseerd aluminium. Je kan zien dat er op de details gelet is. We kunnen de printkop in hoogte en in breedte regelen over de etikettenbaan om gemakkelijk het formaat om te stellen, hetgeen een van onze wensen was. De boodschap die de printer print, kunnen we automatisch of handmatig instellen. De printer print haarscherp en veroorzaakt geen vervuiling. Soms moeten we de snelheid van de printer verstellen omdat het ene product sneller dan het andere geëtiketteerd wordt. Dat kan in de printer via een eenvoudig, grafisch weergegeven menu. Het systeem is heel gebruiksvriendelijk. We zijn fier dat we voor ons kwaliteitsproduct nu een mooi etiket hebben, dat perfect is aangebracht met een loepzuivere print.”